מנהלים תיק השקעות בבנק? כך תגדילו את התשואה השנתית שלכם!
קרא עודהאלטרנטיבה המובילה בתשואה נאה ויציבה
ריבית – זן בסכנת הכחדה
הישראלי הממוצע הוא משקיע שמרן יחסית. רוב הישראלים מנהלים את תיק ההשקעות שלהם בבנק בתמהיל ה"מקובל": כ- 20% מניות – הרכיב שאמור להניב תשואה עודפת וכ- 80% אגרות חוב ממשלתיות וקונצרניות – הרכיב שאמור להניב תשואה נאה ולשמש "בולם זעזועים" לרכיב המנייתי שבתיק.
עם זאת, בעשור האחרון התרחשו מספר טלטלות בשווקי ההון, המחייבות חשיבה מחודשת על הרכב התיק ואופן ניהולו. בעוד שבעשור הראשון של שנות ה-2000 ריבית הבנק המרכזי נעה לרוב בטווח של 3% עד 5%, בעשור השני שיעור הריבית החל לרדת בעקביות וכיום הוא שואף ל-0 ומשפיע ישירות על התשואה באפיק אגרות החוב. בנוסף, ההשקעה באג"ח קונצרני שנחשבה לאורך שנים כהשקעה סולידית ובטוחה בחברות יציבות המניבה תשואה יפה, התגלתה במצבי משבר כהשקעה תנודתית, בעלת מאפיינים "מנייתיים". תשאלו את המשקיעים באג"ח הקונצרני של קבוצת דלק בבעלות יצחק תשובה שחוו זאת על בשרם, ממש לאחרונה…
יתרה מזאת, לאג"ח יש תקרת תשואה, בניגוד למניות בהן התשואה אינה מוגבלת. כלומר, האג"ח הפכו לאפיק השקעה המציע תשואה נמוכה ובעיקר באג"ח הקונצרני שאינה תואמת את הסיכון הגבוה יחסית הטמון בו.
עולם ההשקעות משתנה? יש לכם אלטרנטיבות
המשברים הכלכליים שחווינו בשני העשורים האחרונים והנתק בין מצבה של הכלכלה הריאלית להתנהגות שוק המניות בוול סטריט המושפעת מהזרמת הון אינסופית של הבנק המרכזי בארה"ב – כל אלו הובילו את עולם ההשקעות לחיפוש אחר אפיקי השקעה אחרים. אפיקים שיאפשרו לכל משקיע לפזר את הסיכונים הקיימים בשוק ההון ולגוון את תיק ההשקעות שברשותו.
וכך, מכשירי השקעה חדשים ומכשירי השקעה שהיו נגישים עד כה למשקיעים מוסדיים ומשקיעים בעלי הון רב בלבד, פתחו את שעריהם למשקיעים פרטיים וקטנים. התחרות הגבוהה, שפע אפשרויות ההשקעה ומעל הכול, צמצום חסמי הכניסה לעולם ההשקעות האלטרנטיביות, יצרו עניין רב והובילו לצמיחה מהירה בתחום השקעות זה, כשברקע, נמשכת אי היציבות בשוק ההון הגלובלי.
מה הן השקעות אלטרנטיביות?
השקעות אלטרנטיביות הן השקעות מחוץ לשוק ההון, המספקות למשקיעים תשואה יציבה ונאה ובמרבית המקרים ידועה מראש.
לרוב, השקעות אלו, הנקראות גם "השקעות בנכסים בלתי סחירים", אינן נזילות לאורך כל תקופת ההשקעה ואינן ניתנות למימוש בלחיצת כפתור. לכן, הן כמעט לא מושפעות מהתנודתיות הרבה המאפיינת את שוק ההון ומהפסיכולוגיה של המשקיעים.
ההשקעה האלטרנטיבית היא אומנם כלי השקעה חדש יחסית עבור משקיעים קטנים, אבל הגופים הגדולים נהנים ממנה לאורך שנים, כמו קרנות ההשקעה של אוניברסיטאות ייל והרווארד הנחשבות מודל לחיקוי בתחום ההשקעות. קרנות אלו, המנהלות תיקי השקעה בשווי עשרות מיליארדי דולרים, משקיעות מזה 20 שנה
כ-60% מתיק ההשקעות שלהן בהשקעות אלטרנטיביות ונהנות מתשואה יציבה של 10% לשנה בממוצע – גם בשנים בהן שוק ההון הניב הפסדים.
גופי השקעות גדולים ויציבים נוספים המנהלים השקעות אלטרנטיביות עבור ציבור המשקיעים, נהנים מבטוחות ברבות מההשקעות שהם מבצעים, אשר חלקן מגובות בחוזים ממשלתיים הנחשבים לבטוחה ברמה הגבוהה ביותר. לכן כמשקיעים, אתם נהנים מהשקעה בטוחה יחסית, המניבה תשואה נאה ביותר: 4%-9% בשנה המאפיינת רבות מההשקעות האלטרנטיביות הנחשבות לסולידיות.
כל האלטרנטיבות להשקעה אלטרנטיבית
במרבית המקרים, השקעות אלטרנטיביות אינן ניתנות לביצוע דרך תיק ההשקעות בבנק, אלא דרך השקעה ישירה בנכס, או כהשקעה עקיפה בפוליסות חיסכון, קופות גמל להשקעה וקרנות השתלמות. באמצעותן תוכלו להרכיב תמהיל השקעות מבוזר בסיכון נמוך יותר, במגוון רחב של אפיקי השקעה:
קרנות תשתיות ונדל"ן מניב או יזמי, קרנות השקעה פרטיות ("פרייבט אקוויטי") הרוכשות חברות ונכסים עם פוטנציאל השבחה, חוב לא סחיר, הלוואות חברתיות המהוות פלטפורמה אינטרנטית שמתווכת בין משקיעים ללווים, מטבעות דיגיטליים ועוד.
השקעות אלטרנטיביות – פחות סיכון, יותר תשואה.
כמתכנן פיננסי, תפקידי הוא לסייע ללקוחותיי להקטין סיכונים ולהגדיל תשואות.
הדרך הנכונה לעשות זאת בתקופה בה אנו נמצאים כעת, היא הגדלת החשיפה להשקעות אלטרנטיביות הנחשבות לסולידיות יחסית (תלוי השקעה).
כדי להגיע לתמהיל השקעות נכון, המשלב השקעות מסורתיות בשוק ההון והשקעות אלטרנטיביות, יש לבצע תכנון פיננסי מקצועי שיאפשר לכם להגדיל באופן אחראי את החשיפה להשקעות אלטרנטיביות. כך תיהנו מתיק מגוון יותר, המציע תשואה עודפת ברמת סיכון נמוכה יותר ויספק לכם הגנות פיננסיות מפני זעזועים שעוד יכולים להתרחש בשוק ההון.