יש לך הרבה יותר כסף ממה שאת חושבת - אוהד אבירם

את בודקת מדי יום את שעון הדלק ברכב, עוקבת אחר מלאי העגבניות במקרר, מוודאת שהילדים עושים שיעורי בית ונמצאת בשליטה מלאה על כל מה שמתרחש בחייך. אבל, מתי לאחרונה בדקת את מצבך בבנק, בחברות הביטוח, בקרנות ההשתלמות ובקרן הפנסיה?
בדקי. את עשויה להיות מופתעת לטובה.

למה נשים רבות, ממש כמוך,
נמנעות מלבדוק את מצבן הכלכלי?

כמתכנן פיננסי, אני פוגש לא מעט נשים שמעידות שהן נמנעות מלפתוח את האפליקציה של הבנק ולהציץ במתרחש בחשבון. לרוב מתוך חשש שלא יאהבו את מה שהן ייראו: מינוס ענק או חיוב אשראי מפלצתי שמתקרב והולך. לפיכך, הן פשוט נמנעות מלהסתכל ומקוות שהכול יסתדר לבד…
מסתבר שלעיסוק בכסף יש השפעה פסיכולוגית אדירה על כולנו ולכן אנחנו מקרינים לתוכו משמעות אישית שהיא הרבה מעבר למה שהוא… סה"כ כסף!
רובנו ראינו את הורינו מתווכחים על כסף או מודאגים בגלל מחסור בכסף וכולנו כילדים, קיבלנו מדי פעם סירוב כואב לקנות לנו מתנה או צעצוע כי "אין כסף". כלומר, הכסף נתפס בקרב רבים ורבות מאיתנו כאלמנט המאיים על שגרת חיינו ופוגע בחופש שלנו לעשות ולקבל החלטות. תחושה זו, יחד עם היעדר חינוך להתנהלות פיננסית נכונה במערכות החינוך ובאוניברסיטאות, מנציחים את המצב הבעייתי הזה.
איך יוצאים מזה?

אזרי אומץ, הביטי לכסף ב"לבן של העיניים"
וקחי את השליטה לידייך!

סביר להניח שיש לך כספים חופשיים בבנק וכספים פנסיוניים כמו קרנות פנסיה, ביטוחי מנהלים, קופות גמל וקרנות השתלמות שצברת לאורך השנים. כסף זה נועד להבטיח לך רמת חיים טובה כאשר תצאי לפנסיה. לכן, זה הזמן לבדוק:
• כמה כסף צברת עד כה בבנק ובחסכונות הפנסיוניים?
• מהי הקצבה החודשית הצפויה לך עם הפרישה לגמלאות?
• מה הם דמי הניהול שאת משלמת לגופי ההשקעות השונים?
• מהי התשואה שגופי ההשקעה מצליחים לייצר עבורך?

התשובות לכל השאלות הללו מחכות לך באתר "המסלקה הפנסיונית" (נשמע מפחיד אבל מדובר באתר סופר-ידידותי!)

המסלקה הפנסיונית – היכנסי ואולי תופתעי

משרד האוצר יזם פלטפורמת מידע שמאפשרת לשכירים ועצמאיים המפקידים כספים לחסכון פנסיוני, לקבל את כל המידע על החסכונות הפנסיוניים שלהם ולבצע בהם פעולות בקלות רבה,
במסלקה תמצאי מידע על כל המוצרים אליהם הפקדת והפקידו עבורך כספים לאורך השנים: קרן פנסיה, ביטוח מנהלים, קופות גמל, קרנות השתלמות, ביטוחי חיים, ביטוחי נכות ועוד.
תמורת 20 ₪ בלבד תוכלי לקבל את המידע המלא, כולל הסכומים שצברת, גובה דמי הניהול שאת משלמת, פירוט הכיסויים הביטוחיים, מסלולי ההשקעה והתשואות מהם את נהנית.

ביקור במסלקה הפנסיונית עשוי להפתיע אותך, כי יש סיכוי טוב שתמצאי בו כספים שלא ידעת על קיומם. איך זה יכול להיות? מאוד פשוט: כל מעסיק מחויב להפקיד עבורך כספים ועם השנים כשאת עוברת למקומות עבודה חדשים, הסכומים הללו נשכחים.
הבדיקה במסלקה הפנסיוניות קלה ופשוטה ולכן גם אם את "טכנופובית", שווה לך לעשות את הבדיקה בעצמך ולא להתפתות להצעות של חברות שונות שמציעות לך בדיקה למציאת כספים אבודים במסלקה תמורת כמה מאות שקלים ועוד אחוז מסוים מהסכומים שיימצאו.

ידע הוא כוח, כוח הוא כסף
וכסף הוא עצמאות.

כשאת לוקחת את השליטה על הכסף שלך ומתעקשת לדעת ולהבין יותר,
את מרוויחה מכל הכיוונים:

דמי ניהול נמוכים יותר

כשאת מחליטה לדעת יותר, את עשויה לגלות שאת משלמת דמי ניהול גבוהים מדי במרבית מוצרי החיסכון. כך, בלי לשים לב, את שורפת עד מאות אלפי שקלים עבור דמי ניהול – סכומים שהיו יכולים להישמר בחיסכון ולספק לך קצבה חודשית גבוהה יותר ורמת חיים טובה יותר.

הלוואות זולות יותר

כשאת צריכה הלוואה, את פונה (בדיוק כמו שעשו הורייך) לבנק או לחברת כרטיסי האשראי ששמחים לתת לך הלוואה בריבית גבוהה. לעומת זאת, אם תבקשי הלוואה מהגופים שמנהלים את החיסכון הפנסיוני שלך, תיהני מהלוואה נאה, בפריסה נוחה ובריבית נמוכה משמעותית.


השקעות חכמות ותשואות טובות יותר

כשאת שולטת בכסף שלך, את גורמת לו לעבוד בשבילך. וכשהכסף שלך מתחיל לייצר עבורך כסף,
ההכנסות שלך אינן תלויות יותר בשעות העבודה שלך. קוראים לזה עצמאות כלכלית ורק היא תאפשר לך לעשות את מה שאת באמת רוצה, בלי דאגות פרנסה!

אל תחכי למחר. העתיד שלך מתחיל היום.

המצב הכספי שלך לא ישתפר, אם לא תדאגי לשפר אותו. לכן, לפני הכול, הביני את תמונת המצב הכלכלית שלך באמצעות המסלקה הפנסיונית וגלי מה הם הסכומים העומדים לרשותך.
כלל האצבע הוא שעל על כל מיליון ₪ שצברת בקרן הפנסיה שלך, תקבלי קצבה חודשית בגובה של כ-4,500 ₪ בלבד.
מרגישה שלא צברת מספיק כסף? טפלי בזה מיד!

היעזרי באנשי מקצוע כדי לעשות סדר בתיק הפיננסי והביטוחי, להפחית את דמי הניהול שאת משלמת, למקסם תשואות, לאתר כפילויות יקרות בביטוחים וליצור לעצמך אפיקי חיסכון נוספים לטווח בינוני וארוך.

כתיבת עבודה סמינריונית במשפטים יכולה להוביל להכנסות גבוהות יותר בכמה דרכים:

ראשית, היא מדגימה את המומחיות שלך בתחום משפטי מסוים, מה שיכול להפוך אותך למומחה מבוקש. לקוחות מעדיפים לעתים קרובות עורכי דין שיש להם הבנה עמוקה של הבעיות הספציפיות שלהם, ועבודה סמינריונית יכולה להציג את הידע הזה.

שנית, זה יכול לשפר את המוניטין שלך בקרב עמיתים, מה שיוביל להפניות נוספות והזדמנויות לשיתוף פעולה.

שלישית, עבודה סמינריונית שנסקרה היטב יכולה להתפרסם בכתבי עת אקדמיים או מקצועיים, מה שמגביר את הנראות שלך בקהילה המשפטית.

מעורבות בתהליך המחקר והכתיבה מחדדת את כישורי הניתוח והכתיבה שלך, שהם חיוניים לעריכת דין יעילה ויכולים להוביל לתוצאות מוצלחות יותר בתיקים. זה בתורו יכול להצדיק עמלות גבוהות יותר.

כמו כן, תהליך יצירת עבודה סמינריונית מעודד הבנה קפדנית של עקרונות משפטיים ופסיקה קודמת, מה שיכול להוביל לאסטרטגיות משפטיות חדשניות שיכולות להועיל ללקוחות שלך ולהבדיל אותך ממתחרים.

לבסוף, ההזדמנויות ליצירת קשרים במהלך סמינרים יכולות להוביל ללקוחות חדשים או הצעות עבודה, מה שישפיע ישירות על ההכנסה שלך.

באופן כללי, הכישורים, הידע וההכרה שנרכשים מכתיבת עבודה סמינריונית במשפטים יכולים להשפיע באופן משמעותי על היכולת שלך לייצר הכנסה גבוהה יותר.


 

רק כך תגיעי לגיל הפרישה כשאת נהנית מרשת ביטחון כלכלית חזקה שיצרת לעצמך
ותוכלי לספר בגאווה לנכדייך שהכול התחיל בכתבה של המתכנן הפיננסי ההוא, שקראת לפני המון שנים באתר מגזין את 🙂