מנהלים תיק השקעות בבנק? כך תגדילו את התשואה השנתית שלכם!
קרא עודלאחר שבכתבה הקודמת "יש לך הרבה יותר כסף ממה שאת חושבת" גילית להפתעתך שבאמת יש לך מקורות כספיים נוספים שלא ידעת על קיומם ועשית בהם סדר, זה הזמן להתקדם לשלב החשוב מכל: יצירת תוכנית פעולה פיננסית חכמה ומחושבת.
תוכנית פעולה להשקעה ולעיצוב וגיבוש עתידך הפיננסי היא ה-Money Time שלך,
תרתי משמע… התוכנית כוללת 4 שלבים:
1. חלוקה לטווחי השקעה
2. הבנת המונחים החשובים בניהול הכספים
3. מודעות לסוגי ההשקעות
4. הכרת אפיקי ההשקעה ומוצרי ההשקעה
יישום מלא של תוכנית זו, יחייב אותך "לקפוץ למים הקרים", להבין איך הדברים עובדים ולהכיר
את כל הכלים שיעזרו לך לקבל את ההחלטות הפיננסיות הטובות ביותר. שנתחיל?
1. חלקי את הכסף שלך לטווחי השקעה
אין זה משנה מהו ההון הפנוי שקיים ברשותך. עליך לחלק אותו ל-4 טווחי השקעה,
בהתאם לצרכים שלך ולמועד המשוער בו תצטרכי את הכסף:
טווח מידי – עד שנה
כאן תשמרי סכומי כסף המיועדים למשיכה מיידית ולמימון ההוצאות השוטפות שלך.
טווח קצר – עד 4 שנים
טווח זה נועד לכיסוי הוצאות לא צפויות, כגון טיפולי שיניים, טיול משפחתי ועוד.
טווח בינוני – עד 7 שנים
כספים אלו מיועדים לתוכניות ומשימות עתידיות שכבר ניתן לראותן באופק: מימון לימודים אקדמיים לילד, החלפת רכב, שיפוץ הבית ועוד.
טווח ארוך – יותר מ-8 שנים
כספים אלו יבטיחו את עתידך הכלכלי: קרנות פנסיה, קופות גמל, קרנות השתלמות ועוד.
בכספים אלו אינך אמורה לגעת – עד להודעה חדשה.
2. הביני את המונחים החשובים בניהול הכספים
ריבית דריבית
כספים אלו יבטיחו את עתידך הכלכלי: קרנות פנסיה, קופות גמל, קרנות השתלמות ועוד. בכספים אלו אינך אמורה לגעת - עד להודעה חדשה.
פיזור השקעות
פיזור ההשקעות הוא התרגום הפיננסי לאמירה: "לא שמים את כל הביצים בסל אחד". פיזור נכון של הנכסים הכלולים בתיק ההשקעות שלך יאזן בין השפעות הנכסים, ישמש "בולם זעזועים" ויפחית את רמת התנודתיות בתיק ההשקעות כולו.
רמות הסיכון
רמת הסיכון מעידה על האופי שלך כמשקיעה. ככל שרמת הסיכון שתבחרי נמוכה יותר, כך צפויים לך פחות זעזועים בתיק, פחות דרמות והרבה יותר שקט נפשי, אך התשואה תהיה צנועה יותר. תיק ברמת סיכון גבוהה המכיל יותר מניות, חשוף ליותר תנודתיות ולכן הוא מיועד להשקעה ארוכת-טווח, בה לתנודתיות השפעה מועטה יחסית.
נזילות
נזילות מייצגת את נקודת הזמן בה ניתן למשוך את הכסף שהשקעת. לדוגמה: קרן השתלמות מאפשרת את משיכת הכספים בתום 6 שנות חיסכון ואילו קרן פנסיה תאלץ אותך להזדקן לפני שהכסף יתחיל לחזור אליך. לכן, כשאת בוחרת בין מוצרי השקעה, התאימי את רמת הנזילות לצרכים הפיננסיים שלך.
גופי ההשקעות
בעת בחינת ההשקעה, בדקי את הוותק של גוף ההשקעות ושל אפיק ההשקעה: כמה כסף הוא מנהל, מה הם דמי הניהול, אילו תשואות הציג בעבר, מה חוסנו, מה הם הביטחונות שיש לך בהשקעה.
3. הכירי את סוגי ההשקעה
עולם ההשקעות מתחלק לשני סוגים עיקריים: השקעות בשוק ההון והשקעות אלטרנטיביות.
השקעות בשוק ההון
שוק ההון מעמיד לרשותך אפשרות להשקעה במניות ובאגרות חוב. כאן תיהני מנזילות גבוהה ומפוטנציאל תשואה גבוה על השקעתך. עם זאת, שוק ההון (בעיקר המניות) מתאפיין בתנודתיות גבוהה שעשויה לגרום להשקעה שלך לנסוק לעננים ובניהול לא נכון, ליפול על הקרשים...
השקעות אלטרנטיביות
השקעות אלטרנטיביות מציעות לרוב תשואה מוסכמת וידועה מראש, כבר בתחילת ההשקעה, כל עוד הכל עובד כמתוכנן. התנודתיות בהשקעות האלטרנטיביות אומנם קטנה אם בכלל קיימת, אבל לרוב, התשואות צנועות ביחס לפוטנציאל הקיים במניות. כמו כן, נזילות כספי ההשקעה נמוכה בדרך כלל.
4. למדי את אפיקי ההשקעה ומוצרי ההשקעה
עולם ההשקעות הוא כמו חנות צעצועים. אינספור אפשרויות השקעה נוצצות, מוצרי השקעה אטרקטיביים וגופי השקעה כמו בתי השקעות, חברות ביטוח ובנקים שמשתוקקים לנהל את כספך ויעשו ככל יכולתם, על מנת שתשתכנעי שהם ראויים לכספך ושאצלם הוא ינוהל בצורה הטובה והנכונה ביותר. זכרי שכולם גופים עסקיים עם מטרה אחת ויחידה: להרוויח כמה שיותר. לכן, סמכי רק על שיקול דעתך וצברי את כל הידע הדרוש לך בכתבות אלו ובמקורות מידע נוספים שאני מעמיד לרשותך.
באמצעות הידע הזה תוכלי לקבל החלטות נכונות שיעזרו לך להגשים את מטרותייך, תלמדי על מוצרי השקעה בשוק ההון כמו קופת גמל להשקעה, פוליסת חיסכון, תיק השקעות בבנק, מסחר עצמאי בשוק ההון ועוד. בנוסף, תגלי עולמות חדשים עם השקעות אלטרנטיביות מרתקות כגון הלוואות חברתיות, מטבעות דיגיטליים, השקעות בחברות סטארט-אפ, כמו כן, תוכלי להשקיע בקרנות נדל"ן שיאפשרו לך ליהנות מפריחת הנדל"ן עם הון נמוך יחסית ובלי לנהל שוכרים, להשקיע בקרנות השקעה בתשתיות, בדיור סוציאלי ועוד...
כן, את יכולה!
מחקרים מוכיחים שלנשים יש את כל התכונות הנדרשות ממשקיעים טובים ולראיה, מחקרים שהשוו תשואות של חברות השקעות, גילו שהמשקיעות השיגו תוצאות טובות יותר מהמשקיעים הגברים. אבל מעל הכול, זכרי את הכלל הבא:
אם החלטת לא להשקיע, המשמעות היא שתפסידי לאורך כל חייך. לכן, אל תהססי. היכנסי בקצב שלך לעולם ההשקעות ותהיי המנכ"לית של עתידך הכלכלי!